Neler yeni

KFN Windows 10 Desteğinin Sona Ermesi

📢 KralForum’a Hoş Geldiniz!

Sadece üyelere özel içeriklere erişmek ve topluluğumuzun bir parçası olmak için şimdi ücretsiz üye ol. 👉 Hemen aramıza katıl, sohbetlere dahil ol ve ayrıcalıkları keşfet!

KFN Teknoloji: Windows 10 Desteği Bitiyor: Bir Devir Kapanıyor​

Teknoloji dünyasının en ikonik işletim sistemlerinden biri olan Windows 10 için yolun sonu göründü. Microsoft, on yıl boyunca milyonlarca bilgisayara güç veren ve dijital hayatımızın merkezinde yer alan Windows 10 için resmi desteğini 14 Ekim 2025 tarihinde sonlandıracağını duyurdu. Bu tarih, hem bireysel kullanıcılar hem de kurumlar için önemli bir dönüm noktası anlamına geliyor.

KFNHaberleri.png

"Destek Sonu" Ne Anlama Geliyor?

Bir işletim sistemi için "desteğin sona ermesi", üretici firmanın artık o yazılım için güncelleme yayınlamayacağı anlamına gelir. 14 Ekim 2025'ten sonra Windows 10 kullanıcıları için durum şu şekilde olacak:

• Güvenlik Güncelleştirmeleri Yok: Bu en kritik madde. Bilgisayarınızı virüslere, casus yazılımlara ve diğer siber tehditlere karşı koruyan güvenlik yamaları artık yayınlanmayacak. Bu durum, Windows 10 kullanmaya devam eden bilgisayarları ciddi risklere açık hale getirecek.
  • Teknik Destek Yok: Kullanıcılar, Microsoft'tan herhangi bir teknik sorun için yardım alamayacak.
  • Özellik Güncellemeleri Yok: İşletim sistemine yeni özellikler eklenmeyecek veya mevcut özellikler iyileştirilmeyecek.

Kullanıcıları Neler Bekliyor? Yükseltme Zamanı Geldi Mi?

Microsoft'un bu adımı, temel olarak kullanıcıları daha modern ve güvenli bir platform olan Windows 11'e geçmeye teşvik etmeyi amaçlıyor. Windows 10 kullanan ve bilgisayarı Windows 11'in minimum sistem gereksinimlerini karşılayan kullanıcılar için en mantıklı ve güvenli yol, ücretsiz yükseltme yapmaktır.

Windows 11'e geçiş, daha modern bir arayüz, gelişmiş güvenlik özellikleri (TPM 2.0 ve Secure Boot gibi), Android uygulamalarını çalıştırabilme ve daha iyi bir oyun performansı gibi birçok avantaj sunuyor.

Bilgisayarım Windows 11 Uyumlu Değilse Ne Yapmalıyım?

Milyonlarca bilgisayar, özellikle eski işlemcilere sahip olanlar, ne yazık ki resmi olarak Windows 11'i desteklemiyor. Bu durumdaki kullanıcılar için birkaç seçenek mevcut:

1. Yeni Bir Bilgisayar Almak: En güvenli ve uzun vadeli çözüm, Windows 11 ile ön yüklü gelen yeni bir dizüstü veya masaüstü bilgisayar satın almaktır.
  2. Riskleri Kabul Ederek Windows 10 Kullanmaya Devam Etmek: Önerilmese de, bu bir seçenek. Ancak bu yolu seçenlerin çok dikkatli olması, güçlü bir antivirüs programı kullanması ve şüpheli e-postalara veya web sitelerine karşı tetikte olması gerekiyor.
  3. Alternatif İşletim Sistemlerini Keşfetmek: Linux dağıtımları (örneğin Ubuntu veya Linux Mint), eski donanımlarda bile hızlı ve güvenli bir deneyim sunan harika bir alternatiftir.

Bir Efsanenin Sonu

Windows 10, Windows 7'nin ardından Microsoft'un en sevilen ve en stabil işletim sistemlerinden biri olarak tarihe geçti. Ancak teknoloji durmaksızın ilerliyor ve artık spot ışıklarını halefi Windows 11'e devretme zamanı geldi.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Windows 10'dan vazgeçip Windows 11'e geçtiniz mi, yoksa destek sonuna kadar bekleyecek misiniz? Yükseltme yapamayanlar için en iyi çözüm sizce nedir? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

Bu Konuyu Okuyanlar (Toplam Okuyanlar 0)
No registered users viewing this thread.

KFN Haberleri