Neler yeni

KFN Xbox Game Pass Nasıl İptal Edilir? - Kapsamlı Rehber

📢 KralForum’a Hoş Geldiniz!

Sadece üyelere özel içeriklere erişmek ve topluluğumuzun bir parçası olmak için şimdi ücretsiz üye ol. 👉 Hemen aramıza katıl, sohbetlere dahil ol ve ayrıcalıkları keşfet!

KFN Haberleri: Xbox Game Pass Nasıl İptal Edilir? - Kapsamlı Rehber​

Xbox Game Pass, yüzlerce oyuna tek bir abonelik ücretiyle erişim imkanı sunan harika bir hizmet olsa da, bazen aboneliğinizi sonlandırmak isteyebilirsiniz. Belki oyun oynamaya eskisi kadar vakit ayıramıyorsunuzdur, belki de bütçenizi yeniden düzenlemek istiyorsunuzdur. Sebep ne olursa olsun, Xbox Game Pass aboneliğini iptal etmek oldukça basit bir işlemdir.

KFN-Haberleri.png

Bu rehberde, web tarayıcısı, Xbox konsolu ve Windows PC'deki Xbox uygulaması üzerinden aboneliğinizi nasıl sonlandırabileceğinizi adım adım anlatacağız.

İptal Etmeden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler​

• Yenileme Tarihini Kontrol Edin: Aboneliğinizin bir sonraki yenileme tarihini kontrol edin. Genellikle "yinelenen ödemeyi kapatmak", ödediğiniz sürenin sonuna kadar hizmetten yararlanmanızı sağlar.
  • Mevcut Oyunlarınız: Aktif olarak oynadığınız bir Game Pass oyunu varsa, aboneliğiniz sona erdiğinde o oyuna erişiminizi kaybedeceğinizi unutmayın.
  • Satın Alınan İndirimler: Game Pass abonesiyken indirimli olarak satın aldığınız oyunlar kalıcı olarak size aittir. Aboneliği iptal etmeniz bu oyunları etkilemez.

Yöntem 1: Web Tarayıcısı Üzerinden İptal Etme (En Kolay Yöntem)​

Bu yöntem, bir bilgisayar, telefon veya tablet kullanarak aboneliğinizi iptal etmenin en pratik ve evrensel yoludur.

Adım 1: Microsoft Hesabınıza Giriş Yapın

• İnternet tarayıcınızı açın ve Microsoft'un resmi hizmetler ve abonelikler sayfasına gidin: account.microsoft.com/services
  • Karşınıza çıkan ekranda, Xbox Game Pass aboneliğinizin bağlı olduğu Microsoft e-posta adresiniz ve şifrenizle oturum açın.
Adım 2: Aboneliğinizi Bulun ve Yönetin

• Giriş yaptıktan sonra, hesabınızdaki tüm Microsoft aboneliklerinin bir listesini göreceksiniz.
  • Bu listeden Xbox Game Pass (veya Game Pass Ultimate, PC Game Pass) aboneliğinizi bulun.
  • Aboneliğinizin yanında bulunan "Yönet" (Manage) seçeneğine tıklayın.
Adım 3: Aboneliği İptal Edin

• "Yönet" seçeneğine tıkladıktan sonra abonelik detaylarınızın olduğu yeni bir sayfaya yönlendirileceksiniz.
  • Bu sayfada "Aboneliği iptal et" (Cancel subscription) veya "Yinelenen ödemeyi kapat" (Turn off recurring billing) gibi bir seçenek göreceksiniz. Bu iki seçenek arasındaki fark önemlidir:
    • Yinelenen ödemeyi kapat: Bu seçeneği tercih ederseniz, aboneliğiniz için ödediğiniz sürenin sonuna kadar Game Pass'i kullanmaya devam edersiniz. Süre dolduğunda aboneliğiniz otomatik olarak yenilenmez ve sona erer. Genellikle en çok tavsiye edilen yöntem budur.
    • Aboneliği iptal et: Bazı durumlarda bu seçenek, aboneliği anında sonlandırmayı ve olası bir kısmi geri ödeme için uygun olup olmadığınızı kontrol etmeyi teklif edebilir.
  • İstediğiniz seçeneğe tıkladıktan sonra, kararınızı onaylamanız için ekrandaki adımları takip edin. İşlem tamamlandığında, aboneliğinizin iptal edildiğine veya yenilenmeyeceğine dair bir onay göreceksiniz.

Yöntem 2: Xbox Konsolu Üzerinden İptal Etme​

Aboneliğinizi doğrudan Xbox Series X|S veya Xbox One konsolunuz üzerinden de yönetebilirsiniz.

Adım 1: Ayarları Açın

• Xbox oyun kumandanızdaki Xbox düğmesine basarak kılavuzu açın.
  • "Profil ve sistem" (Profile & system) sekmesine gidin.
  • "Ayarlar" (Settings) menüsünü seçin.
Adım 2: Abonelikler Menüsüne Gidin

• Ayarlar menüsü içinde "Hesap" (Account) bölümünü seçin.
  • Ardından "Abonelikler" (Subscriptions) seçeneğine tıklayın.
Adım 3: İptal İşlemini Gerçekleştirin

• Bu ekranda aktif olan Xbox Game Pass aboneliğinizi göreceksiniz. Onu seçin.
  • Abonelik detaylarının altında, web tarayıcısındakine benzer şekilde "Yinelenen ödemeyi kapat" (Turn off recurring billing) seçeneğini göreceksiniz.
  • Bu seçeneği belirleyin ve işlemi onaylamak için ekrandaki talimatları izleyin.

Yöntem 3: Windows'taki Xbox Uygulaması Üzerinden İptal Etme (PC Kullanıcıları İçin)​

PC Game Pass veya Ultimate aboneliğiniz varsa, iptal işlemini Windows'taki Xbox uygulamasından da başlatabilirsiniz.

Adım 1: Xbox Uygulamasını Açın

• Bilgisayarınızda Xbox uygulamasını başlatın.
Adım 2: Ayarlara Gidin

• Sol üst köşedeki profil resminize ve oyuncu etiketinizin olduğu alana tıklayın.
  • Açılan menüden "Ayarlar" (Settings) seçeneğine girin.
Adım 3: Aboneliği Yönetin

• Ayarlar menüsünde "Hesap" (Account) sekmesine tıklayın.
  • Burada Game Pass aboneliğinizin altında "Yönet" (Manage) yazan bir buton göreceksiniz. Bu butona tıklayın.
Adım 4: İptal İşlemini Tamamlayın

• Bu buton sizi otomatik olarak Microsoft'un web sitesindeki abonelik yönetimi sayfasına (Yöntem 1'deki sayfa) yönlendirecektir.
  • Buradan itibaren Yöntem 1'deki Adım 3'ü takip ederek yinelenen ödemeyi kapatabilir veya aboneliği iptal edebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular (SSS)​

1. Game Pass'i iptal edince indirdiğim oyunlara ne olur?Aboneliğiniz sona erdiği andan itibaren, Game Pass kütüphanesinden indirdiğiniz oyunlara erişiminizi kaybedersiniz. Bu oyunları oynamaya devam etmek için dijital olarak satın almanız veya aboneliğinizi yeniden başlatmanız gerekir.

2. Oyun kayıtlarım (save dosyalarım) silinir mi?Hayır. Oyun kayıtlarınız bulut (cloud) sistemine ve konsolunuza kaydedilir. Eğer gelecekte aynı oyunu satın alırsanız veya Game Pass'e yeniden abone olursanız, kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

3. Kısmi geri ödeme alabilir miyim?Microsoft'un standart politikası, yenileme tarihinden önce iptal edilen abonelikler için geri ödeme yapmamaktır. Ancak, bazı özel durumlarda veya yeni satın alınmış bir aboneliğin hemen iptalinde geri ödeme mümkün olabilir. Uygunluğunuzu Microsoft Destek ile görüşerek kontrol edebilirsiniz.

4. İptal ettim ama fikrimi değiştirdim, ne yapmalıyım?Eğer sadece yinelenen ödemeyi kapattıysanız ve abonelik süreniz henüz bitmediyse, aynı menüler üzerinden "Yinelenen ödemeyi aç" seçeneğiyle aboneliğinizi devam ettirebilirsiniz. Eğer aboneliğiniz tamamen sona erdiyse, yeniden satın almanız gerekir.

5. Game Pass aboneliğimi duraklatabilir miyim?Şu an için Microsoft, aboneliği geçici olarak duraklatma seçeneği sunmamaktadır. Tek seçenek, yinelenen ödemeyi kapatarak süresi dolduğunda sona ermesini sağlamak ve daha sonra istediğiniz zaman yeniden başlatmaktır.

6. Tekrar abone olursam, yeni üyelere özel kampanyalardan yararlanabilir miyim?Genellikle bu tür promosyonlar yalnızca daha önce hiç Game Pass abonesi olmamış veya uzun süredir aboneliği bulunmayan hesaplar için geçerlidir. Tekrar abone olduğunuzda standart aylık ücret üzerinden devam etmeniz olasıdır.

Peki Siz Bu Konuda Ne Düşünüyorsunuz?

Bu Konuyu Okuyanlar (Toplam Okuyanlar 0)
No registered users viewing this thread.

KFN Haberleri