KFN Haberleri: Dev Hamle! Mercedes-Benz Türkiye'deki Yatırımlarını Artırıyor
Alman otomotiv devi Mercedes-Benz, Türkiye'ye olan güvenini dev bir yatırımla pekiştirme kararı aldı. Şirket, Aksaray ve Hoşdere'deki fabrikalarına yapacağı yeni yatırımlarla hem üretim kapasitesini artıracak hem de elektrikli dönüşüm sürecinde Türkiye'nin rolünü güçlendirecek. Bu stratejik hamle, Türkiye otomotiv sanayisi için bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.Mercedes-Benz'in Türkiye'deki yarım asrı aşan varlığı, yeni ve kapsamlı bir yatırım kararıyla taçlanıyor. Özellikle ticari araç üretiminde Avrupa'nın en önemli üslerinden biri olan Türkiye, bu yeni yatırımla birlikte elektrikli kamyon ve otobüs üretiminde de kilit bir oyuncu haline gelmeye hazırlanıyor.
Yatırımın Detayları ve Odak Noktaları
Mercedes-Benz Türk tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni yatırım paketi birkaç ana alana odaklanacak:- Aksaray Kamyon Fabrikası: Halihazırda Avrupa'nın en modern kamyon fabrikalarından biri olan Aksaray tesisi, elektrikli kamyon modellerinin üretimi için güncellenecek. Yeni üretim hatları ve batarya montaj tesisleri için önemli bir bütçe ayrılacak. Bu hamle, Türkiye'den Avrupa'ya elektrikli kamyon ihracatının önünü açacak.
- Hoşdere Otobüs Fabrikası: Şehirler arası ve şehir içi otobüs üretiminde bir dünya markası olan Hoşdere fabrikası da elektrikli dönüşümden payını alacak. Özellikle tam elektrikli eCitaro modelinin farklı versiyonlarının üretimi ve yeni nesil batarya teknolojilerinin entegrasyonu için Ar-Ge ve üretim altyapısı güçlendirilecek.
- Ar-Ge ve İnovasyon: Yatırımın önemli bir kısmı, Türkiye'deki Ar-Ge merkezine aktarılacak. Türk mühendisler, otonom sürüş teknolojileri, batarya yönetimi sistemleri ve bağlantılı araç hizmetleri gibi geleceğin teknolojileri üzerinde çalışacak.