Neler yeni

KFN Mercedes Türkiye'deki Yatırımlarını Artırıyor

📢 KralForum’a Hoş Geldiniz!

Sadece üyelere özel içeriklere erişmek ve topluluğumuzun bir parçası olmak için şimdi ücretsiz üye ol. 👉 Hemen aramıza katıl, sohbetlere dahil ol ve ayrıcalıkları keşfet!

KFN Haberleri: Dev Hamle! Mercedes-Benz Türkiye'deki Yatırımlarını Artırıyor​

Alman otomotiv devi Mercedes-Benz, Türkiye'ye olan güvenini dev bir yatırımla pekiştirme kararı aldı. Şirket, Aksaray ve Hoşdere'deki fabrikalarına yapacağı yeni yatırımlarla hem üretim kapasitesini artıracak hem de elektrikli dönüşüm sürecinde Türkiye'nin rolünü güçlendirecek. Bu stratejik hamle, Türkiye otomotiv sanayisi için bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

KFN-Haberleri.png

Mercedes-Benz'in Türkiye'deki yarım asrı aşan varlığı, yeni ve kapsamlı bir yatırım kararıyla taçlanıyor. Özellikle ticari araç üretiminde Avrupa'nın en önemli üslerinden biri olan Türkiye, bu yeni yatırımla birlikte elektrikli kamyon ve otobüs üretiminde de kilit bir oyuncu haline gelmeye hazırlanıyor.

Yatırımın Detayları ve Odak Noktaları​

Mercedes-Benz Türk tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni yatırım paketi birkaç ana alana odaklanacak:

• Aksaray Kamyon Fabrikası: Halihazırda Avrupa'nın en modern kamyon fabrikalarından biri olan Aksaray tesisi, elektrikli kamyon modellerinin üretimi için güncellenecek. Yeni üretim hatları ve batarya montaj tesisleri için önemli bir bütçe ayrılacak. Bu hamle, Türkiye'den Avrupa'ya elektrikli kamyon ihracatının önünü açacak.
  • Hoşdere Otobüs Fabrikası: Şehirler arası ve şehir içi otobüs üretiminde bir dünya markası olan Hoşdere fabrikası da elektrikli dönüşümden payını alacak. Özellikle tam elektrikli eCitaro modelinin farklı versiyonlarının üretimi ve yeni nesil batarya teknolojilerinin entegrasyonu için Ar-Ge ve üretim altyapısı güçlendirilecek.
  • Ar-Ge ve İnovasyon: Yatırımın önemli bir kısmı, Türkiye'deki Ar-Ge merkezine aktarılacak. Türk mühendisler, otonom sürüş teknolojileri, batarya yönetimi sistemleri ve bağlantılı araç hizmetleri gibi geleceğin teknolojileri üzerinde çalışacak.

"Türkiye'ye Olan Güvenimiz Tam"​

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı, "Türkiye'deki köklü geçmişimiz ve yüksek nitelikli iş gücümüzle gurur duyuyoruz. Bu yeni yatırım, Türkiye'nin potansiyeline ve geleceğine olan sarsılmaz inancımızın bir göstergesidir. Türkiye'yi sadece bir üretim üssü olarak değil, aynı zamanda önemli bir mühendislik ve Ar-Ge merkezi olarak konumlandırıyoruz. Bu yatırımla birlikte, Türkiye'den dünyaya geleceğin sürdürülebilir ulaşım teknolojilerini ihraç edeceğiz." şeklinde konuştu.

Ekonomiye ve İstihdama Büyük Katkı​

Bu dev yatırımın, Türkiye ekonomisine de çok yönlü katkılar sağlaması bekleniyor. Yüzlerce kişiye yeni istihdam kapısı açılmasının yanı sıra, yan sanayinin canlanması ve ihracat rakamlarının artması öngörülüyor. Ayrıca, Türkiye'nin yüksek teknolojili ve katma değerli üretimdeki payını artırarak otomotiv sektöründeki stratejik önemini daha da pekiştirecek.

Bu Konuyu Okuyanlar (Toplam Okuyanlar 0)
No registered users viewing this thread.

KFN Haberleri